08.09.2021

BlogHranilne sestavine energijskih ploščic First In

Hranilne sestavine energijskih ploščic First In

OREŠČKI - SUHO SADJE – VITAMINI - MINERALI

Oreščki vsebujejo vse, kar je potrebno za optimalno delovanje možganskih celic in so zelo učinkoviti pri intelektualnem delovanju. Enostavni sladkorji so edini vir energije za možgane, medtem ko so nenasičene maščobne kisline, bogate z oreščki, potrebne za mielinirane ovojnice živcev. Popoln in uravnotežen obrok v vseh pogledih zagotavlja prehransko vrednost.

Suho sadje je vir ogljikovih hidratov in vlaken kot glavnih hranil. Ne vsebuje  sestavljenih sladkorjev, ampak predvsem fruktozo (monosaharid). Vpliva na presnovo, ki ne zahteva insulina, in se zato ne poveča raven glukoze v krvi.

Vitaminsko-mineralna sestava energijskih ploščic je popolnoma naravna, brez umetnih dodatkov ter zagotavlja popolno in uravnoteženo hranilno vrednost obroka.
Energijska ploščica vsebuje vitamin C, katerega vpliv na telo je večkraten in skoraj nepredstavljiv; B kompleks (rezultati njegovega delovanja so lepa koža, lasje in nohti):  smo srečni, dobro spimo, imamo dovolj energije, saj služijo presnovi ogljikovih hidratov; vitamin A (pomemben za sintezo beljakovin in sodelovanja pri konstrukciji vsake od celic v telesu); vitamin E (odličen antioksidant) in vitamin K (koagulira kri in preprečuje krvavitve).