Almira Osmanović, hrvaška primabalerina in prva državna baletna prvakinja

Leta 1979 je Almira postala solistka Hrvaškega narodnega gledališča v Zagrebu, kmalu pa je bila priznana kot ena najvidnejših plesalk v Jugoslaviji.

Leta 1993 je bila razglašena za prvo hrvaško državno baletno prvakinjo.

Več let je kot redni gostujoči plesalec nastopal v Düsseldorfu, Kölnu, Duisburgu in Bernu.
Dobitnica številnih domačih in tujih nagrad, potuje po svetu kot plesalka, koreografinja, umetniška vodja in strokovna sodnica.

ZAKAJ FIRST IN

Vse svoje življenje sem posvetila plesu, predvsem klasičnemu baletu.
Po fizičnem naporu se klasični balet lahko primerja s številnimi najtežjimi športnimi disciplinami, za vrhunske rezultate pa moramo poleg velikega vlaganja in odrekanja paziti tudi na prehrano.
Mislim, da je danes vsem jasno, da zdrava prehrana vpliva na naše psihofizično stanje in s tem na naše rezultate.
Kot plesalka sem vse življenje izjemno trdo delala in pomembna mi je bila fizična moč.
Danes ne plešem več, ampak opravljam pedagoško delo, koreografiram, raziskujem gib in ga prenašam, svojim učencem pa veliko pokažem, tako da moram biti še vedno v odlični formi, kar mi tudi uspe.
Danes sem bolj kot kdaj koli prej pozoren na to, kaj jem. Kupujem ekološko hrano in berem deklaracije izdelkov.
Ima vse, kar potrebujemo, daje moč, premika in ne obremenjuje želodca, veganski izdelek pa je narejen izključno iz ekoloških živil, kar je zame izjemno pomembno.
Energijska ploščica First In je takoj osvojila moje brbončice in srce, tako da je samodejno našla svoje mesto na moji polici s hrano.
Avtorske pravice © 2024. First In, Vse pravice pridržane
To spletno mesto uporablja piškotke in podobne tehnologije, da vam zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo, vključno s prilagajanjem oglaševanja in vsebine. S klikom na 'Sprejmi' sprejemate vse piškotke.
First In